Home » Een kijkje in de trimsalon

Welkom bij Trimsalon Izzy's Care! Op deze pagina kunnen jullie een kijkje nemen in de trimsalon.

 

 

Deze mooie witte herder langstokhaar van 12 weken oud is voor het eerst in de salon geweest voor een wasbeurt

 

 

 

 

 Deze leuke en lieve kruising  mocht op verzoek kort.

 Deze leuke en lieve kruising labrador mocht op verzoek kort.

Deze leuke ruwhaar teckel is met de hand geplukt.

Hij kwam binnen met een behoorlijke vacht, hij is ontwolt, gewassen en gedroogd en met de hand in model geknipt. Zijn vacht valt nu weer mooi en is ook weer makkelijker te onderhouden voor het baasje.

Deze lieve dwergkees had veel last van losse onderwol, we hebben de hond ontwolt dmv een was en blaasbehandeling en op verzoek bijgeknipt. Wat een verschil en de vacht valt weer erg mooi.

Naarmate katten of honden ouder worden slijten door verschillende oorzaken de nagels niet meer goed, soms met het gevaar dat deze doorgroeien en zelfs kunnen gaan ingroeien. Tijdens de trimbehandeling worden de nagels nagekeken en zonodig geknipt. Ook voor alleen het laten knippen van de nagels kunt u langskomen.

Harvey is een prachtige Maine Coon die geregeld naar de trimsalon komt voor een trimbehandeling. Hij is altijd erg relaxt en valt ook vaak in slaap. Bij Harvey zijn een paar klitjes verwijderd en de vacht is weer goed uitgekamt. Harvey had een paar viltplaatjes op zijn buik en onder de oksels dit zijn ook de klitgevoelige plekjes.

Vilt

Soms komt het voor dat er een hond of een kat in de salon komt die (totaal) vervilt is, er is dan helaas geen andere mogelijkheid om het vilt te verwijderen. Het vilt is erg pijnlijk voor het dier en kunnen ook wondjes,ontstekingen en irritatie plekken ontstaan.

Het is dan opnieuw beginnen met een korte coupe maar voor het dier een hele opluchting.

Deze kleine Yorkshire Terrier was vervilt, We beginnen met het "pellen" van het vilt, dit zit altijd erg dicht op de huid 

 we moeten dan ook voorzichtig scheren om verwondingen te voorkomen. 

Na een heerlijke wasbeurt en korte coupe voelt ze zich weer heerlijk.