Home » Kattentrimmen info

Katten zijn vaak goed in staat om de vacht zelf te verzorgen, maar soms is de hulp van de eigenaar en een trimsalon nodig.

De reden van vachtproblemen kunnen divers zijn. Denk o.a. aan ouderdom, artrose, ziekte, overgewicht of stress.

Meestal als katten voor de eerste keer in de salon komen dan zijn er al vachtproblemen en soms ook met klitten en/of vilt. Dit is pijnlijk voor de kat en het belangrijkste is dan ook om deze te verwijderen.

Ik werk op een  kat- en vachtvriendelijke manier. Dat wil zeggen dat ik de klitten en vilt verwijder, maar de goeie vacht intact laat.

Soms kan dit even een vreemd gezicht zijn, maar de vacht groeit altijd weer mooi aan en het belangrijkste is, dat de kat geen pijn meer heeft.

Ik werk altijd 1 op 1, dat wil zeggen dat er geen andere dieren tegelijkertijd in de salon zijn.

Dwangmiddelen gebruik ik niet en ik zorg ervoor dat voor de kat de behandeling met zo min mogelijk stress doorloopt. Mocht het toch 

te stressvol zijn, dan kan ik u doorverwijzen naar de dierenarts zodat uw kat onder een roesje geholpen kan worden. Maar gelukkig is het vaak niet nodig en kan ik de kat helpen in de trimsalon.

U mag normaal gesproken bij de behandeling aanwezig blijven maar vanwege Corona is dit op dit moment niet mogelijk.Na de behandeling leg ik uit wat ik heb gedaan en geef tips mee, om thuis mee aan de slag te gaan.

Twijfelt u over het juiste kam materiaal? Neem gerust uw kammen en borstels mee dan kan ik deze bekijken. Ook het gebruiken van verkeerd materiaal kan problemen geven met de vacht. In de salon kunt u het juiste materiaal aanschaffen.

Woont u niet in de buurt, maar zoekt u  wel een vachtvriendelijk trimster bij u in de buurt?

Op www.kattentrimsters.nl staan trimsters vermeld die op een vachtvriendelijke manier werken.

Ook kunt u een kijkje nemen op www.perfectekat.nl op deze site van een collega trimmer staat veel informatie over onze werkwijze!

Wilt u zich verdiepen in de kattenvachten en de vachtverzorging? In de salon en webshop kunt u het boek kopen:

Klitvrije kat,zo doe je dat!

https://www.izzyscare.nl/product/691161/boek-klitvrije-kat-zo-doe-je-dat

 

 

Behandelingen: prijzen per januari 2020
Prijzen v.a
Trimbehandeling v.a. € 33,00
Toeslag bij vilt +€ 10,00
Wassen bij behandeling + € 10,00
Nagels knippen € 5,00
Kitten Gratis
Kittens tot 16 weken zijn gratis voor de kennismaking
Heeft u een kitten aangeschaft, maar heeft u vragen over de juiste vachtverzorging dan kunt u een afspraak maken voor een kennismaking in de trimsalon.
U krijgt advies over het juiste materiaal en de verzorging van de vacht. Dit is geen behandeling.