Home » Kattentrimmen info

Katten zijn vaak goed in staat om de vacht zelf te verzorgen, maar soms is de hulp van de eigenaar en een trimsalon nodig.

De reden van vachtproblemen kunnen divers zijn. Denk o.a. aan ouderdom, artrose, ziekte, overgewicht of stress.

Meestal als katten voor de eerste keer in de salon komen dan zijn er al vachtproblemen en soms ook met klitten en/of vilt. Dit is pijnlijk voor de kat en het belangrijkste is dan ook om deze te verwijderen.

Ik werk op een  kat- en vachtvriendelijke manier. Dat wil zeggen dat ik de klitten en vilt verwijder, maar de goeie vacht intact laat.

Soms kan dit even een vreemd gezicht zijn, maar de vacht groeit altijd weer mooi aan en het belangrijkste is, dat de kat geen pijn meer heeft.

Ik werk altijd 1 op 1, dat wil zeggen dat er geen andere dieren tegelijkertijd in de salon zijn.

Dwangmiddelen gebruik ik niet en ik zorg ervoor dat voor de kat de behandeling met zo min mogelijk stress doorloopt. Mocht het toch 

te stressvol zijn, dan kan ik u doorverwijzen naar de dierenarts zodat uw kat onder een roesje geholpen kan worden. Maar gelukkig is het vaak niet nodig en kan ik de kat helpen in de trimsalon.

U mag normaal gesproken bij de behandeling aanwezig blijven maar vanwege Corona is dit op dit moment niet mogelijk.Na de behandeling leg ik uit wat ik heb gedaan en geef tips mee, om thuis mee aan de slag te gaan.

Twijfelt u over het juiste kam materiaal? Neem gerust uw kammen en borstels mee dan kan ik deze bekijken. Ook het gebruiken van verkeerd materiaal kan problemen geven met de vacht. In de salon kunt u het juiste materiaal aanschaffen.

Woont u niet in de buurt, maar zoekt u  wel een vachtvriendelijk trimster bij u in de buurt?

Op www.kattentrimsters.nl staan trimsters vermeld die op een vachtvriendelijke manier werken.

Ook kunt u een kijkje nemen op www.perfectekat.nl op deze site van een collega trimmer staat veel informatie over onze werkwijze!

Ook ben ik in het bezit van een kattentrimkeurmerk.

Wilt u zich verdiepen in de kattenvachten en de vachtverzorging? In de salon en webshop kunt u het boek kopen:

Klitvrije kat,zo doe je dat!

https://www.izzyscare.nl/product/691161/boek-klitvrije-kat-zo-doe-je-dat

 

 

Behandelingen: prijzen per 1 januari 2021
Prijzen v.a
Trimbehandeling € 40,00
- Korting voor een 2e kat tijdens dezelfde afspraak. -€ 5,00
Trimbehandeling bestaat uit:
Nagels knippen, vacht wordt nagekeken en uitgekamd. Vilt en klitten worden verwijderd. Ogen en oren worden zonodig schoongemaakt
Bij ernstige vervilting komt er een toeslag op de prijs + € 20,00
Onderhoudsbeurt < 3 maanden € 35,00
Voordelen van elke 3 maanden een onderhoudsbeurt, 5 euro korting op de trimbehandeling. De vacht blijft zo het hele jaar zoveel mogelijk klitvrij en is dan thuis beter bij te houden.De kat heeft dan minder stress omdat de behandeling korter duurt.
Lukt het niet om de kat te benaderen/trimmen dan ben ik genoodzaakt om hiervoor een bedrag te rekenen. € 25,00
Nagels knippen € 5,00