Home » Was en blaasmethode

Antiverhaarbehandeling door middel van de was en blaasmethode

 

Deze behandeling is geschikt voor elke hond kort of langhaar.

Geregeld zie ik honden die enorm verharen en waarvan de baasjes gek worden van de haren in huis, de eerste vraag die ik stel:

Hoe vaak borstel je de hond? Antwoord is eigenlijk altijd dagelijks en soms wel 2 of 3 keer per dag!

Vaak is dit dan ook de oorzaak van het vele en soms langdurig verharen.

Door het vele borstelen en kammen,  dit vaak met de onjuiste materialen zoals de bekende Furminator doen we meer kwaad dan goed helaas.

Zelf was ik hier jaren geleden ook schuldig aan, ik gebruikte de verkeerde materialen en borstelde dagelijks maar ondanks dit lag mijn vloer dagelijks vol met haren, gek werd ik ervan......totdat ik 2 jaar geleden met de opleiding hondentrimmer begon en veel leerde over de vachtcyclus van de hondenvacht. Ik ben me gaan verdiepen in de WAS EN BLAASMETHODE en ben dit toen gaan toepassen op mijn eigen hond (Labrador) en het resultaat ... een wereld van verschil! Vrijwel geen haren meer in huis en hij heeft nu een gezonde en glanzende vacht.

Ik heb hiervoor 2 dingen gedaan, de was en blaasmethode en niet meer borstelen! 

Vachtherstel heeft tijd nodig maar met een beetje geduld zie je al snel resultaat.

 

Wat doen we met de was en blaasbehandeling:

De hond gaat uitgebreid in bad en wordt 2 keer gewassen met een speciale shampoo, bij de laatste wasbeurt gebruiken we ook een conditioner. Dit laten we even intrekken zodat de haren het water kunnen opnemen en de haren hierdoor zwaarder worden.

Na het wassen wordt de hond met een krachtige waterblazer drooggeblazen, nu komen ook de loszittende haren uit de vacht los.

Wat soms resulteert in een sneeuwstorm van haren in de salon.

Met deze methode schaadt je de haren en de natuurlijke vachtcyclus niet. 

Soms zijn er meer als 1 behandelingen nodig, maar vaak is er na 1 behandeling al duidelijk resultaat te zien vooral bij  honden met veel onderwol.

Deze behandeling is geschikt voor alle honden die erg verharen en zeker voor honden met veel onderwol, bv Labrador, Berner Sennerhond, Herders, enz.